Школата за легионери е организирана от Групите за исторически възстановки "Първи Италийски Легион" и "Първа Тракийска Кохорта", създадени към СНЦ "Съвет по туризъм - Свищов".

Методиката на обучение е създадена и развита от най-влиятелната група в света за антични възстановки от времената на Римската империя - Gruppo Storico Romano от Рим, Италия.

Тази група е в тесни партньорски взаимоотношения с на Групите за исторически възстановки "Първи Италийски Легион" и "Първа Тракийска Кохорта", което е голяма чест и отговорност за българските ентусиасти-реенактори.

Първопроходците в историческия реенактмънт и фестивалите за антично наследство у нас се утвърдиха като авторитетна организация, получила признанието на множество институции, медии и уважавани личности.

Курсовете се провеждат в Свищов, в уникалното съоръжение Легион Каструм - копие на дървена легионна крепост от I-II век след Христа, построено в 2008г по проект на архитект Филипо Крими, от Италия. Теоретичните курсове и заниманията на закрито ще се провеждат в подходяща зала, оборудвана с компютърна и мултимедийна техника. Практическите занимания се провеждат с реплики на антично въоръжение.

Единственият до момента създаден Римски легион в България се казва "Първи италийски легион".
Историята на античния град Нове край Свищов е тясно свързана с историческия Първи италийски легион, създаден от Нерон на 22 Септември 66 година след Христа. От 69 до пети век този легион е верен страж на Дунавския лимес на Римската империя, а седалището му е в Нове. Групата за исторически възстановки "Първи Италийски Легион" има мисията да запази и възстанови
великия легион и притежава моралното право да носи името му.
Прочети още
Забележителности наблизо